menu

Családireceptkönyv.hu

Pórés pogácsa kosár


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


400 g liszt
2 evőkanál só
200 g vaj
20 g friss élesztő
1 dl telföl
1 toHozzávalók a töltelékhez

2 póréhagyma
2 csapott evőkanál liszt
1 dl fehérbor
1 dj tej
só, bors, olívaolajjás a kenéshez

Elkészítés:


Elkészítés
Először gyúrd össze a tésztát: a lisztet keverd el a sóval, majd morzsold el benne a vajat. Add hozzá az élesztőt és a tejfölt és gyúrj belőle egy ruganyos tésztát. Tedd félre pihenni, amíg a tölteléket elkészíted.
A póráhagymát pucold meg és karikázd fel. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dobd rá a hagymát. Ha egy kicsit öszeesett, szórd meg a liszttel, keverd el, és öntsd fel a borral. Nagy lángon hagyd, hogy az alkohol elpárologjon néhány perc alatt. Közben a liszttől a bor is besűrüsödik. Vedd kisebbre pár perc után a lángot, majd add hozzá a tejet, és főzd 5-6 percig.
Jöhet a kosárkák összeállítása: bőven vajazd ki a formákat. A pogácsa tésztát osztd 20 golflabda méretű részre, ezekkel bélelj ki minden kosárkát úgy, hogy egyenletesen belenyomkodod. Mindegyiket töltsd meg a töltelékkel, majd a maradék tésztából készíts valamilyen mintát a tetejére. Ez lehet rácsos, vagy csak simán egy sütikiszúróval készült forma. A tészta tetejét kend meg felvert tojással.
Tedd a formákat egy tepsire, és toldd a 180 fokra előmelegített sütőbe. Süsd 20-25 percig. Ha kivetted, hagyd kicsit kihűlni a formákat, majd emeld ki belőlük a kosárkát, és egy rácson várd meg míg teljesen kihűlnek, ha nem melegen tálalod.

Pórés pogácsa kosár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pogácsa - Tepertős pogácsa
Pogácsa - Tepertős pogácsa

1. Először is a tepertőt ledaráljuk, majd a sóval, borssal, mustárral és a fokhagymával ízesítjük. 2. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszttel,tejföll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilveszteri malackák  (Andi receptje)
Szilveszteri malackák (Andi receptje)

A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőbe pihentetjük. Ezután a tésztát 1 – 1.5 cm vastagságúra nyújtjuk. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugya...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Duplasajtos töltött pogácsa
Duplasajtos töltött pogácsa

A tésztához öntsd egy lábosba a tejet, rakd hozzá a vajat, és forrásig hevítsd. Add hozzá a sót és a lisztet, majd pár perc alatt főzd simára. Addig kevergesd habverővel, amíg el n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Húsos piskótarolád besamelmártással
Húsos piskótarolád besamelmártással

A töltelékhez a húst kisebb kockákra vágjuk, sóval, borssal, csilivel fűszerezzük, és negyedórát állni hagyjuk. A külső levelétől megfosztott póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk