1kg liszt, 75 dkg sütőmargarin, 2 cs, szalalkali, 1 dl telben feloldva, 1 tejföl, 2 tojás, só, sajta tetejére.
A fentieket összegyurni, én kettévágom, aztán kinyujtani 0,5-1 cm.re. derelyemetszővel 10 cm hosszu, 1,5 csm széles csikokara elvágni, sütőpapirral bélelt tepsibe rekjuk. Majd tojással megkenve, sajttal megszórva arany barnra sütjük, Nem kell tul sötétre sütni.
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is. A tojást az az olvasztott, de nem mele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejhez fél deci langyos vizet öntünk, beletesszük a cukrot, hozzámorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáadjuk az étolajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt belemorzsoljuk negyed bögre langyos tejbe, majd felfuttatjuk. 2. A felfutott élesztőt az összes többi hozzávalóval kézzel sima tésztává gyúrjuk. Amennyiben a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőben pihentetjük. 2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz