1 kg liszt, fél kg zsir 3 dkg élesztő, belemorzsolva a zsirba,pici cukor, pici só.
A hozzávalókból tésztát gyurunk. 6 lapba vágjuk. Egyenként elnyujtjuk, majd tortaszelet alakura felvágjuk, a szélesebb végére kerüla szilvalekvár, mák, ill dió töltelék. A diót és a mákot tejben és cukorban megfőzzük. ha hig, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá. Ízesitjük fahéjjal iil reszelt citrom héjjal. Ha kihültek a kiflik, vaniliás porcukorba forgatjuk.
A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon elkészítjük a piskótát, előmelegített, 180 fokos sütőben 17 percig sütjük, nagy tepsiben. A töltelékhez a túrót összetörjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval, majd, amikor már habos, a felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk, és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához valókat kimérjük, egy mély tálba öntjük, és alaposan összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vesszük, az egyiket kinyújtjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. A túrós...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jól összedolgozni. 3 órára a hűtőbe tenni. Majd vizes kézzel kis gombócokat formázni, forró vízben kifőzni. Ha feljönnek a víz tetejére, kiszedni. Mindjárt pirított...
Elkészítési idő: 0,5 óra + 3 óra Nehézség: Könnyű