40 dkg liszt
6 dkg porcukor
8 dkg olvasztott vaj a tésztába + 1 e.k. a tetejére
1 tojás felverve
1/ 2 m.k .só
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
Az élesztőt 1 e.k.liszttel cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez keverjük a többi hozzávalóval együtt ( a felvert tojásból egy picit félreteszünk, kb 1 e.k-t), megdagasztjuk, majd letakarva megkelesztjük. Kicsit átgyúrjuk és fél cm vastagra nyújtjuk.
9-10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk. A közepükbe sűrű lekvárt, vagy mogyorókrémet teszünk ( kb 1 teáskanálnyit) .
A tészta széleit egymásra nyomjuk.
Muffinos kapszlikba tesszük illesztéssel lefelé, 20 percig kelesztjük.
A félretett tojáshoz keverünk egy pici vizet, ezzel megkenjük a tetejüket.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük.
Még forrón olvasztott vajjal megkenjük és porcukorral megszórjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, diót/mákot. Kinyújtjuk a tésztát, rárakjuk a tölteléket, feltekerjük. Patkó alakúra formáljuk. A hengerek tetejét megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFANTASZTIKUS DESSZERTEK ŐRÜLTEN FINOM RICOTTA TORTA Nóri Szilágyi 2018. 03. 26 A szerkesztőségben alapvetően a csokitortákért rajongunk, de ez a ricotta torta konkrétan minde...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral, hozzáadjuk a habfixet, és félretesszük. A vaníliapudingot kikeverjük a tejföllel, hozzáadjuk a citrom héját, levét, és az egészet a t...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1 Egy tálba daraboljt 4 dkg vajat, hagyd szobahőmérsékleten. 2. Moss meg 2 almát, vágd ketté, csumázd ki és nagyon vékonyan szeleteld fel. 3. 2 ek. cukrot és egy 1/2 citrom levét...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű