50 dkg háztartási keksz darálva, 21 dkg p.cukor,3 dkg kakaópor, 1 cs.vaníliás cukor, tej tetszés szerint (hogy a massza jól álljon össze!)
töltelékhez: 10 dkg vaj,l5 dkg p.cukor,1 cs.vaníliás cukor,10 dkg kókuszreszelék.
50 dkg Haushaltskeks gemahlen (Hartkeks – in Ungarn nennt sich der Haushaltskeks), 21 dkg Staubzucker, 3 dkg Kakaopulver, 1 Pkg. Vanillezucker, Milch beliebige Menge.
Für die Füllung: 10 dkg Butter, 15 dkg Staubzucker, 1 PKg. Vanillezucker, 10dkg Kokosraspeln.
A darált kekszet a p.cukorral,vaníliával,kakaóporral és tejjel összedolgozzuk,majd p.cukros deszkán elnyújtjuk téglalap alakúra. A vajat a p.cukorral,vaníliával jó habosra kavarjuk,majd a kókuszreszeléket is belekavarjuk. Rákenjük ezt a krémet a daráltkekszes elnyújtott "tésztára",majd a beiglihez hasonlóan felcsavarjuk jó szorosan. Végeit és széleit jól összenyomkodjuk,hogy ne essen szét.Meghempergetjük a kész hengereket kókuszreszelékben,és fóliába csomagolva kifagyasztjuk,majd felszeleteljük.
Die gemahlen Kekse mit dem Staubzucker, Vanillezucker, Kakaopulver & mit Milch vermischen, auf einem mit Staubzucker bestreuter Fläche dünn und länglich formen. Butter mit Staubzucker, Vanillezucker schäumig rühren und Kokosraspeln dazu mischen. Diese Mischung auf den Teig streichen, dannach Teig aufrollen. Ende und Anfang gut zusammenpressen, damits nicht auseinander fällt. Dann nochmals mit Kokos bestreuben, danach in Folie wickeln und ab in den Tiefkühler, ca. 2 Stunden (je nachdem wie schnell euer Tiefkühler ist) stehen lassen – danach aus der Folie ausrollen, aufschneiden und genießen
A réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Erre fél kg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és 25 dkg cukrot összekeverjük a sütőporral. Kivajazott tepsibe a felét egyenletesen beleszórjuk. A túrót, a vaníliás cukrot, az 5 dkg cukrot, a mazsolát, 1 tojást, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vajat habosra keverjük a cukrokkal,tovább keverve bele ütjük egyenként a tojásokat. Jó habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzá keverjük a a ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű