4 közepes krumpli
1 nagy póréhagyma
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 liter csirkealaplé
só
fehér bors
1 dl tejszín
A hagymát és a fokhagymát apróra, a krumplit kockákra, a póréhagymát pedig (miután lehúztuk a külső héját) karikákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljük, rádobjuk a póréhagymát, 1-2 percet fonnyasztjuk az olajon, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a krumplit, megsózzuk, adunk hozzá egy leheletnyi fehér borsot és kb. 20 percet főzzük (amíg a krumpli megfő).
Bormixerrel pépesítjük és hozzákeverjük a tejszínt.
A gerslit fél órára beáztatjuk, majd negyed óra alatt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, hasonlóan a rizshez (de nem kell lepirítani). Az alaplevet elkészítjük, beletesszük a felk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot hideg vízbe áztatjuk legalább 4 órára. A hagymát és fokhagymát apróra vágva, kacsazsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük a felkockázott bárányhúst, megborsozzuk, megsózz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA megmosott cukkinit feldaraboljuk. Az olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd a cukkinit és a fokhagymát 3 percig együtt pároljuk. Felöntjük a zö...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA darabokra vágott, kimagozott sütőtököt megsütjük, majd pürésítjük. Az apróra vágott hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a kis darabokra/karikára vágott répát...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű