1 ½ kg almát lereszelünk, kicsavarjuk, a tepsit sütőpapírral kibéleljük, s beletesszük elsimítva az almát.
Készítünk egy piskótát: 4 tojás - 5 tojás
24 dkg - 30 dkg cukor
16 dkg - 20 dkg liszt 1/2 sütőpor
a tojást a cukorral habosra keverjük, utána a lisztet, a tojásfehérje felver habját is elkeverjük
a masszát rákenjük az almára, megsütjük, - kiborítjuk sütőformára, hagyjuk kihűlni.
Közben 1 cs vanília pudingot főzünk, s kihűtjük, 30 dkg ráma és ízlés szerint cukorral habosra keverjük, majd összekeverjük a pudinggal, rákenjük az almára, és csokit reszelünk rá.
A lisztet elkeverjük a cukorral, elmorzsoljuk vele a vajat, és belekeverjük az élesztőt is. (Nem kell tejben futtatni.) A keverékbe mélyedést csinálunk, beleöntjük a langyos tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA puha vajat habosítsd fel, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a joghurtot. Egy másik edényben mixeld a lisztet, a sót és a sütőport, majd forgasd a vajas keverékhez. Ha szüksé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz omlós tészta viszonylag olcsó, elkészítése gyors és egyszerű. Számtalan variációs lehetőséggel készül, sütés után ropogósan lágy. Az omlós tészta esetében is nagyon fontosak...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű