20 dkg cukor,
15 dkg margarin
3 vaníliás cukor,
9 tojás,
1 liter tej
9 kanál liszt.
A cukrokat, a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 9 tojás sárgáját, a lisztet, a tejet végül a habbá vert tojások fehérjét. Forró sütőben 10 percig magas hőfokon sütjük utána közepes hőmérsékleten kb. 40 percig.
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet keményítővel és sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait összegyúrjuk A tésztát elfelezzük, majd az egyik felet újra elfelezzük. A két kisebbik tésztát kinyújtjuk 3-4mm vastagságúra, és egy kb. 30x30cm-es tepsiben...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű1. Gőzfürdő fölött keverjük össze a vizet a cukorral, majd tegyük picit félre. 2. Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat. Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Kevés langyos tejjel, liszttel, cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, vaníliás cukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük az...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes