Hozzávalók:
30- 35 dkg liszt
1 db kocka Ráma margarin
1 pohár tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk, és vizet engedünk a tésztára! Este gyúrjuk be, és éjszaka állni hagyjuk a vízben. (A tálban a tésztát lepje el a víz)
Reggel kivesszük a vízből – konyharuhán átitatjuk – ragadós lesz a tészta! – Lisztezett deszkára rakjuk – vékonyra kinyújtjuk, megkenjük 2 tojássárgájával – majd jól megsózzuk, őrölt köménymaggal meghintjük, és reszelt sajtot teszünk rá a végén!
Derelyemetszővel kiszaggatjuk 2 – 3 cm hosszúságúra! Forró sütőben sütjük!
A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük to...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA tejet langyosítsuk meg, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, várjuk meg, amíg felfut. Egy nagyobb tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük bele a sót. A puha...
Elkészítési idő: 30+20 perc Nehézség: KönnyűElső lépésben a lisztet elkeverem a vajjal, sütőporral és a sóval. Utána hozzáadom a reszelt sajtot, a két tojást, és a tejfölt. Amennyiben szükséges, öntök még hozzá tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű