menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg füstölt csülök, 15 dkg gomba, 15 dkg kolbász, 10 dkg húsos szalonna, 4 sárgarépa, 2 gyökér, 1 nagyobb fej hagyma, 1 paradicsom, 1 tv paprika, 1 cs petrezselyem, 1 púpozott ek pirospaprika, liszt, tejföl a habaráshoz, só, bors, olaj

Elkészítés:


1. Fogd a csülköt és egy lábasnyi vizet, majd egyesítsd őket a tűzhelyen, és főzd, amíg meg nem puhul a hús.

2. Ha már megpuhult, vedd ki a vízből, kockázd fel, és tedd félre.

3. Darabold apróra a hagymát és a szalonnát, kezdd el pirítani őket egy kis olajon.

4. Ha már megpirult, jöhet hozzá a többi zöldség is felkarikázva, kockázva, kihez melyik áll közelebb - a petrezselymet csak az utolsó 10-15 percre rakd bele -, valamint só, bors és a pirospaprika, meg egy kis víz.

5. Főzd együtt körülbelül öt percig, utána keverd hozzá a húst, dobd bele a felkarikázott kolbászt, majd az egészet öntsd fel vízzel, hogy ellepje.

6. Addig kell együtt főniük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

7. Amint ez megtörtént, már csak egy dolgod van: liszttel és tejföllel kicsit besűríteni, utána még nagyjából tíz percig főzni, és már kész is van.

Bakonyi betyárleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Palócleves
Palócleves

A húst megmossuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabkákra felaprítjuk, megmossuk. A burgonyát megtis...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Zöldségleves
Zöldségleves

A zöldségeket összevágjuk, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor a burgonya sz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Tárkonyos csirkemáj leves
Tárkonyos csirkemáj leves

- Az oloajon megüvegesítem a hagymát. - Rárakom az apróra vágott zöldségeket. (Ha a borsó konzerv, akkor azt nem.) 10 percig pirítom. - Meghintem a liszttel, és még 2-3 percet pi...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Isteni finom húsgombóc leves
Isteni finom húsgombóc leves

Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a pet...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk