5 l víz, 6-8 db citrom megmosva és szeletelve, citromkarikák (a díszítéshez), ½ kg cukor, egy csokor bodza
1. Fogyasztás előtt szűrjük le.
1. Tartósító szer nélkül készül, ezért hűtőben tároljuk.
2. FONTOS! Ha bodza szedésbe kezdünk, akkor olyan helyet válasszunk, amely távol esik az út porától és szennyeződésektől!
A narancsot, citromot mossuk meg és karikázzuk fel. Az asztal gyümölcsökkel együtt tegyük egy nagy tálba és öntsük rá a vörösbort. A tál tetejére helyezzünk egy fémrácsot és erre á...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesAz Y poharat kikészítjük, és jeget teszünk bele, hogy lehűtsük. A shaker-be jeget teszünk, és sorba az összes összetevőt belemérjük. Jól összerázzuk. Az Y pohárból a jeget kiönt...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA gyömbért a citromszeletekkel egy nagy tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és egy éjszakára állni hagyjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadunk fél liter vizet és a n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedi...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: Könnyű