12-13 tenyér nagyságú bodzavirág, 12 liter víz, 2 kg kristálycukor, 2-3 db citrom, 1,5 dl ecet, +3 ek kristálycukor
1. A virágokat egy nagy edénybe tesszük. A bodza virágait minél jobban szabadítsuk meg a száruktól.
2. A virágokra ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a cukrot.
3. A citromokat kettévágjuk, majd kifacsarjuk a levét, a héját összevagdaljuk, és ezt is a keverékhez adjuk.
4. 24 órán át hagyjuk állni, időnként megkevergetjük.
5. Egy nap elteltével a virágokat kicsavarjuk, majd tüllön, vagy tiszta pelenkán keresztül az egészet levet átszűrjük.
6. Szűrés után hozzáöntjük az ecetes cukrot: 3 evőkanál cukrot egy kisebb edényben karamellizálunk, majd hozzáöntjük az ecetet.
7. Mikor a cukor az ecetben szétolvadt hagyjuk kihűlni.
8. Az így kapott karamellizált cukros ecetet hozzáöntjük a leszűrt folyadékhoz.
9. Ez a folyadékot legjobb ásványvizes műanyag üvegekbe tölteni, úgy, hogy az üvegekben két-két és fél ujjnyi szabad helyet hagyjunk, mert kb. 4-5 napon belül a pezsgő elkezd magában erjedni.
10. Az üvegeket fekvő helyzetben tartjuk addig, amíg a folyadék le nem tisztul. Időközönként az üvegekből is ki kell engedni a gázt, ameddig le nem tisztul. Ez kb. másfél-két hétig tart.
Fogunk egy koktélos poharat, teszünk bele pár kocka jeget. Ezután gerezdekre felvágunk 1-2 lime-ot, de egy pohárhoz csak két gerezdet használunk fel. Megfogjuk a lime gerezdet h...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad mert összecsomósodik. Végül hozzá adjuk a vodkát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttes üvegbe teszek egy kanál kávét, egy kanál cukrot, annyi vizet hogy ellepje, jó habosra rázom, majd a pohárba helyezett jégkockára öntöm. Felöntöm tejjel, majd a marad...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű2 db jól záródó, literes dunsztosüveget jól kimosunk. A diót alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük (gumikesztyűben, mert különben jól megfogja a kezet). A hozzávalókat igaz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű