2 kg krumpli, 1 kg hagyma, 25 dkg bacon szeletelt, 2 kg sertés tarja, só, bors, 0,5 kg rizs, 1 konzervkukorica, 1 kg savanyú káposzta, 2 kg sertéscomb, 15 dkg füstölt kolbász, őrölt paprika, 1 db tejföl
1. Megsütjük a szűzpecsenyét (sütőben), a töltelék disznóvágáskor kerül bele: kolbászhús.
2. Ha kihűlt felszeljük
3. A krumplit, hagymát, bacont, egy tepsibe tesszük, a tarját befűszerezzük, és a hagymás baconos krumplihoz adjuk, megsózzuk, olajat öntünk rá, csak egy kávés pohárral és megsütjük a sütőben
4. A rizst megpirítjuk, majd megfőzzük, én a konzervkukoricát is a rizzsel kicsit főzöm.
5. Karácsonyi káposzta:sertéscombból pörköltet főzök sűrű, nem túl sok lével.
6. Veszek egy hőálló tálat vagy tepsit.
7. El kezdem rétegezni: egy réteg savanyú káposzta, egy réteg pörkölt és a füstölt kolbászból pár karika.
8. A végén káposztával betakarom, és tejföllel megkenem.
9. Megsütöm a sütőben.
A darált húst alaposan összegyúrjuk a tejbe áztatott, majd kifacsart zsömlével, a fűszerekkel, a nyers tojásokkal, az apróra vágott hagymával. Ezután egy kiolajozott őzgerinc al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz1. A húst lábasba tesszük kevés olajjal. 2. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és kevés vizet öntünk alá, majd félig megpároljuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paprikákat, kolbászt és a lila hagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott paprikákat, kolbászt és lila hagymát elkeverjük a macisajttal,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű