menu

Családireceptkönyv.hu

Boszorkányok eledele


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6-8 kifli (400 g) de akár kalácsból is készülhet, 5 tojás sárgája, 2 ek (nád)cukor, 600 ml tej, 50 g vaj

diós réteg: 170 g dió, 2 csapott ek (nád)cukor

almás réteg: 4 alma (1 kg), 60 g vaj, 1 ek (nád) cukor

tojáshab: 5 tojás fehérje, 200 g (nád- vagy nyírfa) cukor, 3 ek baracklekvár

Elkészítés:


1. A diót száraz serpenyőben megpirítom, hagyom kihűlni majd aprítógépben darálom.

2. Hozzákeverem a cukrot.

3. Az almákat meghámozom, vékony szeletekre vágom majd a vajjal és cukorral egy serpenyőben kissé átsütöm. Én két részletben csináltam, ugyanis ennyi alma nem fért el a serpenyőmben. Ha az alma nagyon savanyú, akkor kellhet bele több cukor, bár én az édes tojáshab réteg miatt nem tennék bele több cukrot.

4. A kifliket karikákra vágom.

5. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az olvasztott vajat és a meleg tejet.

6. A kifliket beleáztatom. Kalácsból is készíthető, akkor viszont minimalizáljuk a többi cukrot.

7. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

8. A tortaforma alját sütőpapírral bélelem, szórok bele egy evőkanálnyi zsemlemorzsát.

9. Belekanalazom a kiflis massza felét, nem nyomkodom nagyon bele, mert akkor száraz lesz, csak óvatosan elegyengetem.

10. Megszórom a dió felével aztán az alma felét is elhelyezem rá.

11. Jöhet a maradék kifli, dió és végül az alma.

12. Nagyjából 30-40 perc alatt átsütöm a tortát.

13. Elkészítem a tojáshabot. A cukorból és tojásfehérjékből kemény habot verek, hozzáadom a lekvárt is.

14. A tortára kanalazom, elsimítom majd megy vissza a sütőbe további 15-20 percre. Fontos, hogy a hab is átsüljön, ha netán gyorsan pirulna, akkor érdemes lentebb venni a hőmérsékletet. Az a tapasztalatom, hogy nyírfacukorból sokkal tartósabb habot lehet varázsolni, de az sose lesz ropogós.

15. Langyosan, hidegen szépen szeletelhető.

Boszorkányok eledele

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké
Stefánia torta – nagyon finom, és nem bonyolult elké

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzávegyítjük a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként hosszú rúd alakr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Áfonyás-Csokoládé torta
Áfonyás-Csokoládé torta

A diót/mandulát aprítsuk "lisztté", majd adjuk hozzá a datolyákat, kakaóport, fahéjat, olajat és 15 dkg gyümölcsöt (a másik fele a tetejére megy), és aprítsuk krémesre. 175°C-on sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Túró rudi torta
Túró rudi torta

A tojást habosra verjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kerek tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk, így két vékony piskótalapot...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Reszelt túrós torta
Reszelt túrós torta

Előkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. A hűtőbe tesszük, a maradék té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk