menu

Családireceptkönyv.hu

Lapocka - Brassói aprópecsenye


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg sovány sertéslapocka, 1 nagy fej fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kk őrölt bors, 10 dkg enyhén füstölt szalonna, 1 paradicsom, 1 enyhén csípős zöldpaprika, só, 1,5 - 2 kg burgonya

Elkészítés:


1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, odatesszük zsírjára sülni, de vigyázunk, meg ne égjen, beleaprítjuk a hagymát, kissé megdinszteljük benne.

2. A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vagy kockákra vágjuk.

3. A fokhagymákat kinyomjuk.

4. A burgonyát megpucoljuk, szintén kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni.

5. A szalonnazsíros hagymára dobjuk a húst, megforgatjuk, amíg a színe kifehéredik, közben megsózzuk, majd takarékra vesszük a tüzet, lefedjük az edényt, és lassú tűzön pároljuk tovább. Nem mindig kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, és ha beledobjuk a paradicsomot és a zöldpaprikát, az is ereszt még, és ez általában bőven elegendő a pároláshoz, de ha mégsem, fél decitől soha nem kell több.

6. Közben szép, halvány pirosra kisütjük a burgonyát.

7. Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a krumplival enyhén összerázogatjuk.

8. Azon melegében tálaljuk.

9. A tetejét megszórhatjuk friss lila hagymával, petrezselyemzölddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy nagyobb, 3-4 l-es lábasban vagy fedővel rendelkező serpenyőben gondolkozzunk.

Lapocka - Brassói aprópecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Sajtos-szalonnás sertéskaraj gombaszósszal
Karaj - Sajtos-szalonnás sertéskaraj gombaszósszal

1. A hússzeleteket befűszerezzük, ráhelyezzük a bacont, majd grillsütő serpenyőben olaj nélkül kisütjük, úgy hogy először a baconos oldalát sütjük, majd megfordítjuk és mindegyikre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Bakonyi szelet
Bakonyi szelet

A hússzeleteket klopfoljuk ki és sózzuk meg mindkét oldalát. 20 perc pihentetés után forgassuk meg lisztben és a forró olajban hirtelen süssük meg mindkét oldalán A visszamaradt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nagyikonyha mátrai borzaska
Nagyikonyha mátrai borzaska

A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL
RÁNTOTT HÚS TEPSIS KRUMPLIVAL

A karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk Sozzuk,borsozzuk izles szerint Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk Bő ol...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk