35 dkg finomliszt, 50 dkg főtt, áttört burgonya, 1 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, kevés só, 2 ek. olívaolaj
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a megkelt élesztőt, és közepes keménységű tésztát dagasztunk.
3. Az olajat közben ráöntjük és beledolgozzuk.
4. Ha kész, a tésztát - ízlés szerint forrázzuk, zsírozott, lisztezett sütőlapra helyezzük.
5. Letakarva, meleg helyre tesszük és 1,5 órán át kelesztjük.
6. A megkelt tészta felületét 2-3 helyen megvágjuk.
7. Előmelegített sütőben, közepes melegben 50-60 percig sütjük.
8. Közben néhányszor vízzel bepermetezhetjük.
Az őrölt lenmagot összekeverjük az őrölt mandulával, az átszitált szezámliszttel és kókuszliszttel. Hozzáadjuk a sütőport és a sót, az őrölt köményt és koriandert. Egy másik tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérjük a hozzávalókat. 2. Az összes hozzávalót összeöntjük. 3. Habverővel felverjük. 4. Kivajazott tepsiben 180 fokon fél óráig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat dagasztom, utoljára a vajat és az olajat adom hozzá. (450 g liszt kevés volt, mert nem vette fel az összes zsiradékot, ezért még kg 2 lisztes-kanálnyi lisztet tettem...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLágy tésztát dagasztani (gyúrni is lehet) ha megkelt, ezt is szoktam hajtogatni , utána fél óra pihentetés, de nem muszáj hajtogatni, de szebb lesz. Formázás után a tepsibe is let...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes