6 szelet sertéskaraj, kevés liszt, olaj, vaj, 1 ek paradicsompüré, 10 dkg gyufametélt, 1 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg trappista sajt, só
1. A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
2. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
3. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
4. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
5. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
6. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
7. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
8. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
9. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
10. Paprikába töltött savanyított káposztával körítve tálaltam.
1. A húsokat kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, ezután vékonyan bekenjük mustárral. 2. 4 hússzeletre rátesszük a szeletelt füstölt tarját, majd lefedjük a másik 4 hússze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kolbásszal töltött szűzpecsenyét olívaolajjal kenjük, sózzuk,borsozzuk, és kakukkfüvet szórunk még rá. Fóliába csomagoljuk, és egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap kevés olívaola...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesA zöldségeket ízlés szerint - én apró kockákra szoktam - feldaraboljuk, és a tepsi aljába halmozzuk. A fokhagymákat egészben közé szórjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű