1/2 kg eper, 3 dl vodka/whisky/pálinka, 25 dkg cukor, 3 dl víz, 2 citrom leve
1. Az epret megtisztítjuk és merülőmixerrel felaprítjuk.
2. Hozzáadjuk az alkoholos italt.
3. Beletöltjük egy 2 literes ásványvizes üvegbe, és 2 hétig állni hagyjuk, időnként megrázzuk.
4. Ha a 2 hét letelt, a cukorból és a vízből szirupot főzünk.
5. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és az egészet hozzátöltjük az eperhez.
6. Ismét áll 2 hétig (vagy tovább, ha elfelejtkezünk róla), azután többször cserélt kávéfilteren palackba szűrjük.
Felforraljuk a vizet a cukoprral, sűrű szirupot főzünk, beletesszük a zsályát, 5 percig kavargatva forraljuk. Lehűtjük, hozzáadjuk a grappát és az aromát. Üvegekbe töltjük, néha át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt tulajdonképpen gyömbér kivonatot készítünk, és le fogjuk szűrni, ezért nincs szükség meghámozni a gyömbért. (héj nélkül legyen 250 g.) Egy kisebb lábasba önts 5 dl vizet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket összeturmixoljuk,majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot,a joghurtokat és alaposan összedolgozzuk,majd tejjel hígítjuk. Tálaláskor jéggel töltött poharakba töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és keverjük össze alaposan, majd igyuk meg. A legjobb az, ha a reggelit helyettesítjük ezzel a tápanyagokban gazdag itallal. Nem kell aggódni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű