12 tojás, liszt, vaníliás cukor, 5 dkg vaj/margarin, kristálycukor, vaníliarúd, 1 l tej, eper
1. 7-8 tojásból liszttel piskótát sütünk.
2. Közben elkészítjük a vaníliakrémet: 4 tojás sárgáját kikeverünk 6 evőkanál cukorral, és 7 evőkanál lisztet adunk hozzá.
3. Fokozatosan 2 dl hideg tejjel hígítjuk.
4. A maradék 8 dl tejet felforraljuk, vaníliarudat vágunk bele, és hozzáöntjük a krémhez.
5. Tűzön habverővel keverjük, míg be nem sűrűsödik. Fel kell puffogtatni.
6. 2 vaníliás cukrot öntünk hozzá, majd kb. 5 dkg vajat vagy margarint adunk hozzá.
7. A 4 tojásfehérjét keményre felverjük 4 evőkanál cukorral, és a habot belekeverjük a még meleg krémbe. Ezután lehűtjük.
8. A megmosott epret ízlés szerint feldaraboljuk.
9. Üvegtálba rétegezzük az alkotókat: alulra a kockákra darabolt piskóta, erre az eper, majd a vaníliakrém kerül és így tovább.
10. Legalább fél napot hűtőben pihentetjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejtermékeket, végül a szódabikarbónával átszitált lisztet, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsoljuk durvára. Szerintem sokkal finomabb az alap, ha maradnak benne nagyobb, ropogós darabok, a vaj úgyis összefogja. A vajat olvasszuk meg és öntsük a morzsára. J...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel max. fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Ezután egyenként belekeverjük a tojássárgákat. Végül 2-3...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű