17,5 dkg puha vaj, 17,5 dkg cukor, 3 tojás, 20 dkg liszt, 1 ek sütőpor, 2 ek őrölt fahéj, 4 ek tej, 4 púpos ek Nutella, 5 dkg durvára vágott mogyoró vagy mandulalapocska
1. A sütőt 180 fokra – légkeverésnél 160 fokra - előmelegítem, a sütőformát kibélelem sütőpapírral. Én egy 24 cm-es kapcsos tortaformát használtam, de sima kisebb méretű tepsi is jó lehet.
2. A vajat, cukrot, tojásokat, lisztet, fahéjat, tejet és a sütőport egy tálba teszem, és robotgéppel egy-két perc alatt könnyű habos masszává keverem.
3. A massza háromnegyedét a sütőformába öntöm, a tetejére kanalazom négy kupacban a Nutellát, majd befedem a maradék tésztával.
4. Párszor egy villával belekeverek, hogy a Nutella jobban eloszoljon, majd elsimítom a sütemény tetejét.
5. Rászórom a mogyorót vagy mandulát, betolom az előmelegített sütőbe, és kb. egy óráig sütöm.
6. Ha a teteje túlságosan barnulna, sütés közben alufóliát teszek rá.
7. A kész süteményt rácson hagyom kihűlni és kávé mellé kínálom.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk az áttört túrót, a pudingport, a tejfölt, a cukrokat, a lisztet, a tejet, az olajat, valamint a citrom héját és levét. Az egésze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet kissé megmelegítem, teszek bele egy kávés kanál cukrot és belemorzsolom az élesztőt. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a sóval, és a cukorral. Hozzáadom a citrom res...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFinomra törjük a burgonyát, hogy ne legyen darabos. Elkeverjük a porcukorral, ettől folyékony lesz, hozzáadjuk a kakaót, a rumot, belecsavarjuk a citrom és a fél narancs levét, bel...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű