1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4-5 dl víz, 2 dkg só, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 ek tejpor
1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk.
2. Meleg helyen megkelesztjük.
3. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval összekeverjük.
4. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát.
5. Cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk és 45 percig kelni hagyjuk.
6. Utána óvatosan átgyúrjuk, és tetszés szerint tepsibe vagy sütőlapra helyezzük.
7. 20-30 percig pihentetjük, majd felületét tejjel bekenjük, és előmelegített sütőben közepes erősségű tűzön 45-50 percig sütjük.
A hozzávalókat én csak kézi habverővel simára kevertem. 170 fokon alsó-felső sütéssel, légkeveréssel egy 27*10 cm-es szilikon sütőformába tettem és 30 percig sütöttem. Nyilván ízl...
Elkészítési idő: Bő fél óra Nehézség: KönnyűA lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézÍgy is lehet.... Ha nincs kovász, akkor az előtésztához 8 gramm élesztőt teszek! - Reggel 9-kor gondoltam egyet és kivettem a hűtőben csücsülő kovászomból egy jókora kanálnyit....
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: KönnyűWarmes Wasser mit dem Zucker, der Trockenhefe und 2 EL Mehl verrühren. 15 Min. stehen lassen. Mehl und Salz mischen, die Hefemischung und 1 EL Öl dazu geben und 10 Min. zu einem gl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű