menu

Családireceptkönyv.hu

Fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 4 dkg élesztő, 4-5 dl víz, 2 dkg só, 5 dkg olaj, 1 dkg cukor, 1 ek tejpor

Elkészítés:


1. 1 dl langyos vízben feloldjuk a cukrot, a tejport, és az élesztőt belemorzsoljuk.

2. Meleg helyen megkelesztjük.

3. Az átszitált, langyos lisztet tálba öntjük, a sóval összekeverjük.

4. Ha az élesztő megkelt, a tálban lévő lisztre öntjük, és először nyomkodjuk, majd apránként hozzáöntjük a vizet és az olajat, ezután simára dagasztjuk a tésztát.

5. Cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk és 45 percig kelni hagyjuk.

6. Utána óvatosan átgyúrjuk, és tetszés szerint tepsibe vagy sütőlapra helyezzük.

7. 20-30 percig pihentetjük, majd felületét tejjel bekenjük, és előmelegített sütőben közepes erősségű tűzön 45-50 percig sütjük.

Fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben
Bambuszrostlisztes kenyérke sütőben

A hozzávalókat én csak kézi habverővel simára kevertem. 170 fokon alsó-felső sütéssel, légkeveréssel egy 27*10 cm-es szilikon sütőformába tettem és 30 percig sütöttem. Nyilván ízl...

Elkészítési idő: Bő fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mediterrán kenyér kelesztés nélkül
Mediterrán kenyér kelesztés nélkül

A lisztet keverd össze az élesztővel, majd add hozzá az olívabogyókat. Jöhet az olívaolaj, a bors és a tojás. Jól keverd össze, a végén pedig, ha fokoznád az élvezetet, rakd hozzá...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Erika kenyere, a mindennapi...
Erika kenyere, a mindennapi...

Így is lehet.... Ha nincs kovász, akkor az előtésztához 8 gramm élesztőt teszek! - Reggel 9-kor gondoltam egyet és kivettem a hűtőben csücsülő kovászomból egy jókora kanálnyit....

Elkészítési idő: 10 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Selbstgebackenes Knoblauchbrot
Selbstgebackenes Knoblauchbrot

Warmes Wasser mit dem Zucker, der Trockenhefe und 2 EL Mehl verrühren. 15 Min. stehen lassen. Mehl und Salz mischen, die Hefemischung und 1 EL Öl dazu geben und 10 Min. zu einem gl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk