50 dkg liszt, 1 dl tej, l,5 dl víz, cukor, 2 tojás, 10 dkg napraforgóolaj, 3 dkg áttört fokhagyma, 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld, 1 mk majoránna (elhagyható), 1 mk só
1. Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel, kevés cukorral és kis mennyiségű liszttel kovászt készítünk, 15-20 percig kelesztjük.
2. Közben a tojásokat a meglangyosított vajjal, az olajjal, a sóval és S dkg liszttel jól elkeverjük.
3. Ezután összedolgozzuk a megmaradt liszttel, a többi vízzel és a megkelt kovásszal.
4. Ha befejeztük a dagasztást, a tésztát konyharuhával letakarjuk, és 60 percig kelesztjük, azután hozzáadjuk az áttört, pépesített fokhagymát, a fűszereket, óvatosan átgyúrjuk és kivajazott, keskeny, magas tepsibe helyezzük.
5. A tészta tetejét tejjel bekenjük és széles pengéjű késsel bevagdossuk.
6. Előmelegített, 220 °C-os sütőben 50-60 percig sütjük.
Sütés előtti este megcsinálom a gyors kovászt: 1 dkg élesztőt és egy teáskanál barna cukrot feloldok 2,4 dl langyos vízben, ezt hozzáöntöm 20 dkg liszthez, jól összekeverem, palacs...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd a joghurtot és a vizet, dolgozzunk belőle lágy tésztát. A begyúrt tésztát osszuk 8 cipóra, formázzunk a té...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: KönnyűAz üst aljára a folyadékot rakjuk bele először, majd liszt, egyik felébe a cukor, élesztő, a másik felébe só, étolaj, és a sikér. A dagasztó gépet 2. fokozaton használom, ami egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes