40 dkg kelkáposzta, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 5 dkg füstölt szalonna, 1 pár virsli, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, bors, petrezselyemzöld, 2 húsleveskocka
1. A megtisztított, vékonyra vágott kelkáposztát a 2 leveskockából készített 2 liter levesben meg kell főzni.
2. Világos rántást kell készíteni, amivel a levest be kell rántani.
3. A karikára vágott virslit a kockára vágott szalonna zsírjában megpirítjuk, beletesszük a levesbe, végül hozzáadjuk a tejföllel összekevert tojássárgáját.
4. 1-2 kockára vágott burgonyát is bele lehet tenni.
5. Tálaláskor petrezselyemzölddel megszórjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és ízlés szerint sót, must...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rózsáira szedett karfiolt feltesszük az alaplében főni. Sózzuk, borsozzuk. Ezalatt a bacont felcsíkozzuk, majd saját zsírjában ropogósra sütjük, kiszedjük a szalonnát, majd a me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű