30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 1 nagy hagyma, 1 tk köménymag, pirospaprika, 1 g fokhagyma, 1 késhegynyi majoránna, só, 1 kg burgonya, 1 paprika, 1 paradicsom
1. A hagymát apróra vágjuk, és a zsiradékban üvegesre pároljuk.
2. A tűzről levesszük, megszórjuk pirospaprikával.
3. A kis kockákra vágott marhahúst hozzáadjuk, átkeverjük, a köménymaggal, majoránnával meghintjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk. 1 csésze vizet hozzáadunk, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, és lefedve addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhult.
4. Ekkor a megtisztított, kockára vágott burgonyát beletesszük, átkavarjuk, felengedjük vízzel, és addig főzzük, amíg a burgonya is meg nem puhul.
Első lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA zellert és a vöröshagymát megtisztítom és felkockázom. Egy fazékba az olajat (lehet napraforgó étolaj vagy vaj is) felhevítem és a hagymát hozzáadom. Ha üvegesre párolódott, akko...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA csirkét darabokra vágjuk. A hagymaféléket, a zöldségeket meg a zellert felszeleteljük, és a csirkével együtt egy nagyobb fazékba tesszük. Felöntjük vízzel, sóval, őrölt borssal í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot áztasd be egy éjszakára, ez az első lépés, ha ezt megtetted, kész is vagy, mehetsz pihenni. Amikor eleget ázott a bab, tisztítsd meg és vágd fel a zöldségeket, tisztítsd me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű