1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só
1. A fejekből kipattintom a keserűfogakat.
2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.
3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.
5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom
Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű