menu

Családireceptkönyv.hu

Halászlé


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg pontyfej és farok, két nagy fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, (télen ezek helyett 2 ek lecsó), 3 ek paprika, cseresznyepaprika, só

Elkészítés:


1. A fejekből kipattintom a keserűfogakat.

2. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni.

3. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.

4. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom.

5. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom

Halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
spenótkrémleves
spenótkrémleves

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LENCSE GULYÁS
LENCSE GULYÁS

Olajon vagy zsíron megpárolni kissé a kockára vágott hagymát, gyenge paprikást rántást készíteni, felönteni pici hideg vízzel. Mehet bele az beáztatott lencse, a karikára vágott zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagyma leves:
Medvehagyma leves:

Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és az összezúzott fokhagymát. Pár perc párolás után tegyük bele a megmosott és összevágott medvehagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Hideg sárgarépa-krémleves
Hideg sárgarépa-krémleves

A sárgarépát megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A csillagánizzsal ízesítve puhára főzzük a tejben és a tejszínben. A tűzről levéve eltávolítjuk a csillagánizst, ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk