vaj, juhtúró, lilahagyma, 1/2 mk pirospaprika, köménymag
1. A szobahőmérsékletű vajat összetörjük villával, majd hozzá kell tenni a juhtúrót. Ezt jól össze kell keverni.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, és a pirospaprikát, amit a színe miatt kell beletenni, általában fél mokkáskanálnyit keverek bele.
3. Hűtőben pihentetjük 1-1,5 órán keresztül.
1. Pirítós kenyérrel, paradicsommal nagyon finom reggeli v. vacsora lehet.
2. Aki szereti, fűszerköményt is tehet bele, de csak az íze kedvéért.
3. Ha több a juhtúró mint a vaj, vagy erős a juhtúró, kellemetlen íze lehet a kőrözöttnek. Ilyenkor több vajat kell hozzáadni.
A margarint felmelegítjük egy lábasban. Beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. Kb 15 percig pároljuk a zöldségeket, majd hozzáadjuk a májat...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: KönnyűA tehéntúrót jól összetörjük, esetleg turmixoljuk. Hozzákeverjük a pépesre tört fokhagymát, valamint a majonézt. Sózzuk. Kenyérre kenve isteni hétvégi reggeli vagy vacsora.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel. 2. Sózom, borsozom, mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika.Elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát a sütőben megsütöm, utána finoman megsózom, majd óvatosan lehúzom a héját. A padlizsánt nyílt lángon körbepitírom, majd sütőpapírral bélelt tepsiben puhára sütöm. Ezt kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű