laphoz: 25 dkg kakaós keksz, 10 dkg vaj, 3 ek tejszínhab
krémhez: 5 dl habtejszín, 2 cs habfix, 2 dl epres joghurt, 10 dkg eper (fagyasztott is jó), 3 ek porcukor, 1 fél vaníliarúd belseje
tetejére: 1 cs csokoládés pudingpor, 4 ek cukor, 4 dl tej
1. A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk.
2. Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a joghurtot, a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a felvagdosott epret és a kekszre halmozzuk.
3. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a puding. A cukrot és a pudingport összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kevergetés mellett kihűtjük és a krém tetejére halmozzuk, a süteményt visszatesszük a hűtőbe, amíg szilárddá válik.
4. Miután lehűlt tálalhatjuk is.
A tortaformát kikenjük vajjal és liszttel megszórjuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat /nem szétválasztva/ a cukorral habosra verjük kézi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 170 fokra. A tésztához a hozzávalókat alaposan keverd össze, majd simítsd kb. 20-22 cm átmérőjű sütőtálba. A sajttorta töltelékéhez a mascarponét a cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlvaszd fel a kétféle csokit, a tejszínt verd habbá. Add hozzá a sót, a rumot, a kétféle csokoládét és a mogyorókrémet, keverd egyneműre habverővel, de vigyázz, hogy ne törd össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a piskótalapokat folyamatosan sütnünk kell, ezért az a legegyszerűbb, ha egyszerre kikeverjük a csokis, aztán pedig a narancsos tésztához szükséges alapanyagokat. Első lépés...
Elkészítési idő: 1 óra 15 p Nehézség: Közepes