menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaó krémlikőr


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 tojássárgája, 35 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 5 dl kakaó, 2-3 dl alkohol

Elkészítés:


1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 5 dl sötétre főzött kakaó, 2-3 dl alkoholt keverünk bele.

2. Üvegbe töltjük, néha felrázzuk.

3. 3 nap múlva fogyasztható, de akkor a legjobb, ha sokáig hagyjuk állni: krémszerűvé sűrűsödik.















Kakaó krémlikőr

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Martini
Martini

Elkészítés: A hozzávalókat ötliteres dunsztos üvegbe teszem, felöntöm három liter vízzel, és addig keverem, míg a cukor felolvad. Lefedve meleg helyre teszem érni. Két hétig mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutella krémlikőr
Nutella krémlikőr

Egy közepes lábosban keverjük össze a Nutellát, a cukrot és a vaníliás cukrot. Közepes hőfokon főzzük őket össze, majd lassan adagoljuk hozzá a tejszínt. Addig kevergessük, amíg mi...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodza üdítő
Bodza üdítő

Állni hagyjuk egy tálba,kevergetjük,és másnap kinyomkodjuk leszűrjük és üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Könnyű
share
Borlikör
Borlikör

A vörösbört a cukorral felforraljuk, és lehűtjük. Az aromákat a szeszben feloldjuk és elkeverjük a borral.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk