menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 30 dkg szárazkolbász, 10 dkg zsír, 4 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tejföl, só, tej, 1 dkg cukor

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük.

2. Az átszitált lisztet a zsírral elmorzsoljuk.

3. A tojást összekeverjük a tejföllel, beletesszük a megkelt élesztőt és a sót.

4. A lisztet az ízesített élesztős tejföllel jól összedolgozzuk, ha nem elég puha a tészta, tejet adunk hozzá. Állaga akkor jó, ha dagasztás közben leválik a kezünkről és a felülete sima, fényes.

5. A tésztát lisztezett gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk és rászórjuk a darált száraz kolbászt.

6. Összehajtogatjuk, 25-30 percig letakarva pihentetjük. Ezt háromszor megismételjük.

7. 25-30 perces pihentetések után kinyújtjuk, összehajtjuk.

8. Vekni alakúra formáljuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük és 25 percig ismét pihentetjük.

9. Tojássárgájával megkenjük és előmelegített sütőben, közepes melegen 60 percen át sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Kolbász helyett ízesíthetjük a kenyeret darált töpörtyűvel, sonkával, pörkölttel, vagy löncshússal is.

Kolbászos kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Török laposkenyér (Szofi)
Török laposkenyér (Szofi)

1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sóval. Langyos vízben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összedolgozzuk az élesztős v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándorné
Medvehagymás kenyér
Medvehagymás kenyér

Lisztbe beleszórjuk a felfutatott élesztőt, és utána a többi hozzávalókat sorba beletesszük. Annyi langyos vizet öntsünk bele, amennyit felvesz a tészta. Jól átgyúrjuk, formázzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
180. Klára kenyér
180. Klára kenyér

A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztani. 25 percig kelesztés, átmozgatni,20 perc kelesztés. Cipót formázni, 8 literes jénaiba, zsírpapír. Duplájára keleszteni kb. 40 perc....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csaba
Slanac "összetapadt ujjacskák"
Slanac "összetapadt ujjacskák"

A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. Lassan hozzáadjuk a vizet, és finom tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva (...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk