menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos krumplileves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 fej hagyma, zsír, 10 karika füstölt házi kolbász, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, zeller zöld, 2 db gulyásleves kocka, bors, vegeta, só, köménymag, krumpli

csipetke: 1 tojás, annyi liszt amennyit felvesz

Elkészítés:


1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül bele a nagyobb darabokra vágott paradicsom, zöldpaprika (1-1db), rá pici pirospaprikát és felöntöm vízzel!

2. Rakok bele hosszába összevágott répát, zöldséget, pár gerezd fokhagymát, pár szál zeller zöldet, ha felforr, én szoktam 2 db gulyásleves kockát, bors, vegeta, só, egy nagyon pici köménymag, és hagyjuk főni.

3. Közben felkockázzuk a krumplit kb. 2-3 db-ot, ha a levesünk majdnem kész hozzá adjuk a kockára vágott krumplit, és az előre meggyúrt csipetkét (1 tojás és annyi liszt amennyit felvesz).

Kolbászos krumplileves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Baconös  kelkáposzta-krémleves
Baconös kelkáposzta-krémleves

A vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Tom-yum leves
Tom-yum leves

Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy m...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Gyömbéres narancsos sárgarépakrémleves
Gyömbéres narancsos sárgarépakrémleves

Ha kész, vágjátok olyan hat-hét centis darabokra, aztán pedig hosszában négybe. Most egy ravasz trükk következik, vágjátok ki a répa belsejét a hámozóval. Szép egyenletes mozdulato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel vagy tejszínnel...

Elkészítési idő: 20perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk