3 fej hagyma, zsír, 10 karika füstölt házi kolbász, paradicsom, zöldpaprika, pirospaprika, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma, zeller zöld, 2 db gulyásleves kocka, bors, vegeta, só, köménymag, krumpli
csipetke: 1 tojás, annyi liszt amennyit felvesz
1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül bele a nagyobb darabokra vágott paradicsom, zöldpaprika (1-1db), rá pici pirospaprikát és felöntöm vízzel!
2. Rakok bele hosszába összevágott répát, zöldséget, pár gerezd fokhagymát, pár szál zeller zöldet, ha felforr, én szoktam 2 db gulyásleves kockát, bors, vegeta, só, egy nagyon pici köménymag, és hagyjuk főni.
3. Közben felkockázzuk a krumplit kb. 2-3 db-ot, ha a levesünk majdnem kész hozzá adjuk a kockára vágott krumplit, és az előre meggyúrt csipetkét (1 tojás és annyi liszt amennyit felvesz).
A vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy m...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűHa kész, vágjátok olyan hat-hét centis darabokra, aztán pedig hosszában négybe. Most egy ravasz trükk következik, vágjátok ki a répa belsejét a hámozóval. Szép egyenletes mozdulato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsleveskockát belerakjuk kb. 2,5 liter vízbe, hogy feloldódjon. Ha ez megtörtént, belerakjuk a sajtokat. Sóval, borssal fűszerezzük. Felforraljuk. A tejföllel vagy tejszínnel...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű