menu

Családireceptkönyv.hu

Krémpuncs


Írta:

Adag: 1,1-1,2 l
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 dl víz, 30 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl 30%-os tejszín, fél rúd vanília, 4 dl rum vagy ízlés szerint

Elkészítés:


1. Egy edényben felforraljuk a vizet.

2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és felaprított hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön kevergetve főzni kezdjük.

3. Amikor a cukor már elolvadt, folyamatos keverés mellett apránként, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tejszínt, és továbbra is lassú tűzön az egészet forrásig melegítjük.

4. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk.

5. A kihűlt tejszínes keverékhez barnarumot keverünk, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét természetesen ízlésünk szerint változtathatjuk.

6. Hűtőszekrényben tároljuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben.

7. Azonnal fogyasztható.

Krémpuncs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Fahéjas gyümölcsturmix
Fahéjas gyümölcsturmix

Összeturmicoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: A
Extrém télűző smoothie
Extrém télűző smoothie

Mindent összeturmixolunk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Harmat Nedű Ukrajnából
Harmat Nedű Ukrajnából

1. Kiránduljunk Lembergbe. 2. Vegyük rá a párunk, hogy megnézzük a helytörténeti múzeumot bármennyire ellenkezik. 3. A kulturális élmény után fáradjunk a szuvenyírshopba. 4....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karácsonyi likőr
Karácsonyi likőr

A narancsot, a mandarint jól megmossuk, és a levüket kifacsarjuk. A héjukat kisebb darabokra vágjuk és a vízzel addig főzzük, míg a víz mennyisége kb. a fele lesz. Leszűrjük. A k...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk