4 dl víz, 30 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl 30%-os tejszín, fél rúd vanília, 4 dl rum vagy ízlés szerint
1. Egy edényben felforraljuk a vizet.
2. Hozzáadjuk a cukrot, a fél citrom levét, a vaníliarúd kikapart magjait és felaprított hüvelyét, majd az egészet együtt lassú tűzön kevergetve főzni kezdjük.
3. Amikor a cukor már elolvadt, folyamatos keverés mellett apránként, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tejszínt, és továbbra is lassú tűzön az egészet forrásig melegítjük.
4. A tűzről levéve 2-3 órán át állni hagyjuk.
5. A kihűlt tejszínes keverékhez barnarumot keverünk, majd átszűrve üvegekbe töltjük a krémpuncsot. A rum mennyiségét természetesen ízlésünk szerint változtathatjuk.
6. Hűtőszekrényben tároljuk, mielőtt poharakba töltenénk, rázzuk össze az üvegben.
7. Azonnal fogyasztható.
Összeturmicoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Kiránduljunk Lembergbe. 2. Vegyük rá a párunk, hogy megnézzük a helytörténeti múzeumot bármennyire ellenkezik. 3. A kulturális élmény után fáradjunk a szuvenyírshopba. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancsot, a mandarint jól megmossuk, és a levüket kifacsarjuk. A héjukat kisebb darabokra vágjuk és a vízzel addig főzzük, míg a víz mennyisége kb. a fele lesz. Leszűrjük. A k...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű