40 dkg burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis fej hagyma, 1 szál zellerzöld, 3 dkg liszt, só, 1 kk. pirospaprika
1. A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, ezután 1,2 liter sós vízben a zellerlevéllel és a megtisztított, de egészben hagyott hagymával puhára főzzük.
2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a pörcöt kiszedjük.
3. A visszamaradt szalonnazsírból a liszttel rántást készítünk, pirospaprikával meghintjük, egy kevés hideg vízzel felengedjük, és a levesbe öntjük.
4. A pörcöt beledobjuk, és még egyszer felforraljuk.
Szalonna helyett karikákra vágott kolbásszal is gazdagíthatjuk.
Fél kiló gombát megtisztítunk, cikkekre vágunk. 2 sárgarépát megtisztítunk és felkockázzuk. 1 kis fej hagymát apróra vágunk és 1 kanál olajban megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárga...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, vizet, beletesszük a fűszereket és forrástól számított 10-15 percig nem túl magas lángon főzzük. A fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Közben folyamatosan kavargatom, hogy a rántás ne legyen csomós. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és felenged...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes