1 citrom, 35 dkg málna, 1 cs vaníliáscukor, 2 kk málnalikőr, 15 dkg cukor, 2,5 dl tejszín, 3 tojásfehérje
1. A legszebb málnaszemekből 16 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük, és szitán vagy szűrőn áttörjük, hogy a magoktól megszabaduljunk.
2. Belekeverjük a vaníliás cukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük.
3. Serpenyőbe 4 evőkanál vizet öntünk, hozzáadjuk a cukrot és 1 kávéskanál citromlevet. Összekeverjük, és forrásig hevítjük.
4. A hideg tejszínből habot verünk, a tojásfehérjét ugyancsak kemény habbá verjük, majd további kevergetés közben vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és 5 percig tovább kevergetjük.
5. Végül fakanállal óvatosan összedolgozzuk a málnapéppel és a tejszínhabbal.
6. Az így kapott málnahabot tálkákba adagoljuk, és 2 órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.
Összegyűrtam, 40 percig kelni hagytam, megkentem tojássárgájával (lehet, hogy az olivaolaj jobb) és 180 fokon kb 20 perc alatt megsütöttem.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdjunk hozzá porcukrot a kókuszreszelékhez, majd adjuk hozzás a sűrtett tejet, keverjük össze. Formázzunk rudakat vagy glyókat a masszából, tetszés szerint. Olvasszuk fel a tábl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a sóval és a kristálycukorral felverjük, majd hozzákeverjük a búzadarát, és félretesszük negyed órára. A vajat érdemes ezen a ponton felolvasztani, hogy szépen visszahű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmint fenn. hulalával jó, és citromhéj is mehet bele. egy kis sárga ételszínezék nem rontaná el (legalábbis a látványt) díszítésnek szép lehet a lime is.
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű