1 ek egész római köménymag, 1 ek szárított oregáno, 1 tk egész bors, 1 tk durva tengeri só, 1 tk egész koriandermag, 1 tk fokhagyma granulátum, 1/2 tk őrölt csili, 1/2 tk cayennebors, 1/2 tk fahéj, 2-3 szem szegfűszeg
1. Az egész borsot, római köményt, koriandermagot, szegfűszeget és a sót egy mozsárban porrá őrlök.
2. Hozzáadom a többi hozzávalót, és az egészet összedolgozom finom porrá.
3. A fűszerkeveréket légmentesen záródó üvegbe töltöm, száraz, sötét helyen tartva 4-5 hónapig eláll.
Mexikói ételek, szószok, sültek fűszerezésére használatos keverék.
Ezzel a fűszer keverékkel bekenem a darabokra vágott csirkemellet A csirkemelleket legalább 1 órát pácolom a joghurt vagy íróval elkevert tojás keverékében. Ezután lecsepegtetem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük. A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le. A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk. A répát és a hagymát meghámozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A megmosott levelet apróra vágjuk, sóval elkeverjük (5 evőkanálnyi zöldhöz 1 evőkanálnyi sót adjunk), kis üvegekbe szorosan betömjük, a tetejére is sót hintünk, lekötjük és hűvö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA fűszereket összekeverem és felhasználásig jól záródó fűszertartóba teszem.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű