40 dkg sertés apróhús, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 2 babérlevél, őrölt köménymag, 1 ek pirospaprika, 20 dkg burgonya, 20 dkg zöldbab, 1 dl tejföl, 1 ek liszt.
1. Kevés zsíron az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd bele tesszük az apróra vágott hús, és megpároljuk.
2. Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a babérlevelet, a köményt és a paprikát felöntjük kevés vízzel.
3. Félig megfőtt újból felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk, beletesszük a zöldbabot, burgonyát.
4. Kevés liszttel elkevert tejföllel sűrítjük és készre főzzük.
A vajat fölolvasztjuk, majd rátesszük a fölkockázott hagymát. Amikor a hagyma megpuhult a vajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa tojásfehérjét habbá verjük hozzáadjuk a sárgáját felverve összekavarjuk és hozzáadjuk a grízet, puha kell legyen a massza kiskanállal beleszaggatjuk a fővő levesbe először te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot beáztatjuk előző nap vagy legalább két óráig forró vízben áztatjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adunk hozzá ízlés szerint törtpaprikát, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket csepegtessük le, a vegyes befőtt levét mindenképpen fogjuk fel, mert azzal öntjük fel. A mézet karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a gyümölcsöket. Egy kicsit pirítsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes