menu

Családireceptkönyv.hu

Pilisi sertésgulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy hagyma, 1 ek pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk köménymag, 1 ek gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, só

Elkészítés:


1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk.

2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst.

3. Fokhagymával, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.

4. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük.

5. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zöldpaprikát.

6. Közepes tűzön főzzük.

7. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd 10 perc múlva a csipetkét is.

8. Erős tűzön készre főzzük.

Pilisi sertésgulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Öreglebbencs-Slambuc
Öreglebbencs-Slambuc

1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. 2. Közben hozzáad­juk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi ví...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pölöskei betyárleves
Pölöskei betyárleves

Kevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott szalonnát és hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és néhány percig pirítjuk. Fele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

1.A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is)....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Nyári Zöldségleves
Nyári Zöldségleves

Olajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk