6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy hagyma, 1 ek pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk köménymag, 1 ek gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 ek csipetke, só
1. A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk.
2. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst.
3. Fokhagymával, köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori keverés mellett zsírjára pirítjuk.
4. Ezután kb. 1,5 l vízzel felöntjük.
5. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes zöldséget, zöldpaprikát.
6. Közepes tűzön főzzük.
7. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy kockára vágott burgonyát, majd 10 perc múlva a csipetkét is.
8. Erős tűzön készre főzzük.
1. A zsiradékot megforrósítjuk és a széttört lebbencstésztát zsemleszínűre pirítjuk. 2. Közben hozzáadjuk a reszelt hagymát, paprikával megszórjuk és kétszer annyi ví...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott szalonnát és hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, megsózzuk, pirospaprikával megszórjuk és néhány percig pirítjuk. Fele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is)....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajat forrósítunk egy nagyobb lábasban. A répákat, a cukkinit, a burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz