menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos fehér kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dl meleg víz, 1 dkg só, kevés vaj, 15 dkg reszelt sajt, 4 dkg élesztő

Elkészítés:


1. Az élesztőt langyos, cukros tejes vízben összekeverjük, 15-20 percig kelni hagyjuk.

2. Közben a lisztet mely tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a megkelt élesztőt és a reszelt sajtot.

3. Annyi tejet és vizet adunk hozzá, hogy a tészta nagyon kemény és feszes legyen. Ha ragadós, akkor lisztezzük meg.

4. A tepsi méretétől függően 2 vagy 3 részre osztjuk.

5. A tepsiket alaposan kizsírozzuk, lisztezzük, és a tésztát belehelyezzük.

6. 1-1,5 órán át letakarva kelni hagyjuk. Ha duplájára nőtt, a kelesztést befejezzük.

7. Sütés előtt olvasztott, langyos vajjal megkenjük, és előmelegített sütőben közepes tűzön 45-50 percig sütjük.

8. Sütés közben a kenyeret 2-szer vízzel bepermetezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Ezt a tésztát nagyon jól lehet fagyasztani. Ha fagyasztani akarjuk, kelesztés előtt hosszúkásra vagy cipóra formázzuk, és alufóliába csomagolva helyezzük a fagyasztóba.

2. Sütés előtt 4-5 órával előbb kivesszük a fagyasztóból, és meleg helyen megkelesztjük.

3. Ezután ugyanúgy járunk el, mint a friss tésztánál.

Sajtos fehér kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Indiai lepénykenyér
Indiai lepénykenyér

Keverjük össze a hozzávalókat. Annyi meleg vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható, pizzatésztánál keményebb tésztát kapjunk. Minimum 1 órát kelesszük. Nagyon vékonyra kell nyújtani...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
2 órás kenyér
2 órás kenyér

Egy tálban össze kell kutyulni a hozzávalókat. Nem kell dagasztani, csak annyira kell megkeverni, hogy összeálljon. (Én párszor átpörgettem rajta a robotgép dagasztókarát, de nem h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemlekenyér
Zsemlekenyér

Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból. (Kenyérsütőgépben is megtehetjük, de vigyázzunk, ne melegedjen át a tészta! 22 fok a legjobb.) Kelesztőtálban körülbelül egy óra ala...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
208. Kenyér/1
208. Kenyér/1

Cukor,víz bele az élesztő.10 perc pihen.Liszt,só hozzá a megkelt élesztő,összedolgozni.Kb.1-1,5 óra kelni.Sütőt bekapcsolni.Kisebb jénai kivajazni,bele a tészta.Tetejét megszurkál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk