menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 szelet sajt (nem ömlesztett!), 10 dkg reszelt sajt, 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g), 10 dkg vaj, 8 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 tk mustár, 1 cs petrezselyemlevél apróra vágva, só, bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

2. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.

3. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).

4. A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást.

5. Rászórjuk a reszelt sajtot.

6. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.

7. A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.

8. A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.

9. A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.

10. A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére rákenjük a tojásfehérjés krémet.

11.Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.

12. A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.

13. Vékonyra felszeletelve tálaljuk.

Sajttekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kaszinótojás
Kaszinótojás

1. Először a besamelmártást, vagyis a tejmártást készítjük el. A tejet fölforraljuk. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, ne piru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szalámiba töltött kőrözött
Szalámiba töltött kőrözött

1. A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden alapanyagot, és jól kikeverjük. 2. Ezután a szalámi szeletekbe kanalazzuk, amit háromszög alakúra hajtunk össze, és egy na...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Tatár-bifsztek
Tatár-bifsztek

A bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Lencsesaláta virslivel
Lencsesaláta virslivel

A lencsét sós vízben megfőzöm. Babérlevéllel, fokhagymával ízesítem. Ha kész leszűröm és hagyom lehűlni. Közben megfőzöm a virslit és felkarikázom. Egy tálban összekeverem a főtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk