12 szelet sajt (nem ömlesztett!), 10 dkg reszelt sajt, 1 tömlős sajt (bármilyen ízű, 100 g), 10 dkg vaj, 8 szelet gépsonka, 5 tojás, 1 tk mustár, 1 cs petrezselyemlevél apróra vágva, só, bors ízlés szerint
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
2. A tojásokat megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk.
3. Egy gáztepsibe sütőpapírt terítünk, majd kevés olajjal megkenjük (így sokkal könnyebben le fog jönni a sütőpapírról).
4. A szeletelt sajtot beletesszük úgy, hogy fedjék egymást.
5. Rászórjuk a reszelt sajtot.
6. Betoljuk a sütőbe és kb 3-4 perc alatt összeolvasztjuk az egészet, majd kihűtjük.
7. A tojásokat elvágjuk és a sárgákat egy edénybe tesszük. A fehérjéket apróra összevágjuk.
8. A sárgákhoz hozzáadjuk a puha vajat, mustárt, sót és jól összetörjük, keverjük az egészet.
9. A fehérjékhez hozzáadjuk a tömlős sajtot, sót, borsot, aprított petrezselymet és jól összekeverjük az egészet.
10. A tepsiről lehúzzuk a sütőpapírral együtt a sajtot, majd 3/4-ére rákenjük a tojásfehérjés krémet.
11.Kitesszük a tetejét a sonkával, majd erre rákenjük a mustáros-tojássárgás krémet.
12. A sütőpapírral az egészet jó szorosan feltekerjük, belecsomagoljuk az egészet a sütőpapírba és néhány órára hűvös helyre tesszük.
13. Vékonyra felszeletelve tálaljuk.
1. Először a besamelmártást, vagyis a tejmártást készítjük el. A tejet fölforraljuk. A vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet megfuttatjuk rajta, de vigyázzunk, ne piru...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót egy keverőtálba tesszük, hozzáadunk minden alapanyagot, és jól kikeverjük. 2. Ezután a szalámi szeletekbe kanalazzuk, amit háromszög alakúra hajtunk össze, és egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bélszínt kétszer-háromszor átdaráljuk, hogy szinte kenhető pépet kapjunk. Ezután hozzákeverjük a tojássárgáját (20 dkg húshoz 1 sárgát), a lereszelt vöröshagymát, kevés mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét sós vízben megfőzöm. Babérlevéllel, fokhagymával ízesítem. Ha kész leszűröm és hagyom lehűlni. Közben megfőzöm a virslit és felkarikázom. Egy tálban összekeverem a főtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes