menu

Családireceptkönyv.hu

Snidlinges kenyér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg áttört, főtt burgonya, 2 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, 1 tojássárgája, 5 dkg vágott snidling

Elkészítés:


1. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót.

2. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni.

3. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk.

4. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.

5. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket".

6. Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.

Snidlinges kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kálmán
Kálmán kenyere.
Kálmán kenyere.

A száraz ősszetevőket a dagasztó gép táljában helyezem el, az élesztőt felfuttatom a vízzel és cukorral. Ha felfutott az élesztő hozzá adom a liszthez és a dagasztó géppel elkezdem...

Elkészítési idő: 2.5-3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nagy
Lievito Madre kovász
Lievito Madre kovász

1. nap A 20 dkg lisztet 10 dkg vízzel és a mézzel, olajjal egy tálban elkeverjük. Mivel még ragadós a tésztánk, a végén beledagasztjuk az 1 ek lisztet is, így relatív kezelhető les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Magvas kenyér
Magvas kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mekane bublice
Mekane bublice

1. U zdjeli izmiješati prosijano brašno, kvasac, šećer i sol. Dodati mlaku mješavinu mlijeka, vode i ulja, pa zamijesiti glatko tijesto. Ako se tijesto jako lijepi, dodati još 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk