1 kg finomliszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, 10 dkg áttört, főtt burgonya, 2 dkg só, 4 dkg élesztő, 2 szem kockacukor, 1 tojássárgája, 5 dkg vágott snidling
1. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk az áttört, főtt burgonyát, a sót.
2. Az élesztőt langyos, cukros, kevés lisztes vízzel elkeverjük és hagyjuk megkelni.
3. A kész kovászt a liszthez öntjük, és langyos vízzel lágy tésztát dagasztunk, közben az olvasztott vajat is hozzáadjuk.
4. 45 percig letakarva a tésztát meleg helyen kelni hagyjuk.
5. Miután megkelt, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és hozzáadjuk a "zöldeket".
6. Ízlés szerint formázzuk, 30 percig pihentetjük, tojássárgájával megkenjük, előmelegített sütőben, 50-60 percig sütjük.
A száraz ősszetevőket a dagasztó gép táljában helyezem el, az élesztőt felfuttatom a vízzel és cukorral. Ha felfutott az élesztő hozzá adom a liszthez és a dagasztó géppel elkezdem...
Elkészítési idő: 2.5-3 óra Nehézség: Nehéz1. nap A 20 dkg lisztet 10 dkg vízzel és a mézzel, olajjal egy tálban elkeverjük. Mivel még ragadós a tésztánk, a végén beledagasztjuk az 1 ek lisztet is, így relatív kezelhető les...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. U zdjeli izmiješati prosijano brašno, kvasac, šećer i sol. Dodati mlaku mješavinu mlijeka, vode i ulja, pa zamijesiti glatko tijesto. Ako se tijesto jako lijepi, dodati još 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű