5 dkg hagyma, ½ dl olaj, 2-3 g fokhagyma, 7 dkg paradicsompüré, só, bors, reszelt gyömbér
1. A hagymát megpároljuk az olajban, hozzáadjuk a fűszereket, az egészet jól lepirítjuk, felöntjük vízzel, és jól kiforraljuk.
2. A víz mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy kb. 1 dl mártás legyen adagonként.
3. Ha nagyon savanyú, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá.
20 dkg csirkemájat apró kockákra vágunk és kevés felhevített olajban megpirítjuk. A sugót felforraljuk, a májat hozzáadjuk, szurokfűvel és kakukkfűvel ízesítjük. A sugót a tésztára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. 3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajja...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a száraz anyagokat elkeverjük, majd a vizet is hozzáadjuk, összegyúrjuk. Kb. 15 percet hagyjuk kelni, de ez el is maradhat. Megfelezzük, gáztepsi méretűre nyújtjuk, majd te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézTejet langyosra hevítjük a cukorral és hozzáadjuk morzsolva az élesztőt, lefedve pihentetjük. Kimérjük a lisztet és hozzáadjuk az ételízesítőt és sót. Keverőtálba beletesszük a k...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű