menu

Családireceptkönyv.hu

Szárazbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/4 kg bab, 2 l víz, leveszöldség, 1 db babérlevél, 1 ek zsír, 2 ek liszt, pirospaprika, reszelt hagyma, 1 ek ecet, 1 dl tejföl, füstölt hús

Elkészítés:


1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni.

2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de teszünk bele még babérlevelet is.

3. Nagyon lassú tűzön puhára főzzük.

4. A zsírból és a lisztből piros rántást csinálunk, teszünk bele egy kávéskanál reszelt hagymát, egy késhegynyi pirospaprikát, ecetet és összeforraljuk a levessel.

5. Tálaláskor ráöntjük a tejfölre.

6. Jó kemény csipetkével tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Tehetünk bele füstölt csülköt, amit egy darabig külön főzünk, és a levéből csak annyit töltünk hozzá, hogy el ne sózzuk.

Szárazbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsleves
Húsleves

A húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat Igy nem kell habot leszedni mert a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Marhahúsleves
Marhahúsleves

Egy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Hamis gulyásleves
Hamis gulyásleves

Pörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csirkehúsleves keréktésztával
Csirkehúsleves keréktésztával

1. lépés Adjuk a Knorr-kockákat 1 liter vízhez és hozzuk forrásba. Tegyük a csirkemell filéket a leveshez és forráspont alatt főzzük 12 percig. Majd vegyük ki és tegyük félre őket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk