1/4 kg bab, 2 l víz, leveszöldség, 1 db babérlevél, 1 ek zsír, 2 ek liszt, pirospaprika, reszelt hagyma, 1 ek ecet, 1 dl tejföl, füstölt hús
1. Langyos vízbe előző este beáztatjuk a babot, másnap a levet leöntjük róla és 2 l vízben feltesszük főni.
2. Ha felforrt, megsózzuk, és úgy zöldségeljük, mint a húslevest, de teszünk bele még babérlevelet is.
3. Nagyon lassú tűzön puhára főzzük.
4. A zsírból és a lisztből piros rántást csinálunk, teszünk bele egy kávéskanál reszelt hagymát, egy késhegynyi pirospaprikát, ecetet és összeforraljuk a levessel.
5. Tálaláskor ráöntjük a tejfölre.
6. Jó kemény csipetkével tálaljuk.
1. Tehetünk bele füstölt csülköt, amit egy darabig külön főzünk, és a levéből csak annyit töltünk hozzá, hogy el ne sózzuk.
A húst annyi vizzel fölöntjük amennyi jól ellepi és forrástól számitva kb jó 10 percig fözzük, majd leöntjük a vizet,megtisztitjuk a fazekunkat Igy nem kell habot leszedni mert a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kb 10-12 literes fazékban 2 liter hideg vízzel felteszem a marhaszegyet főni, ha felforrt, leszedem a habját. Másfél óra főzés után a feldarabolt marhahúst is hozzáteszem, és...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: KözepesPörkölt alapot készítünk: a megtisztított és felaprított vöröshagymát az olajban megdinszteljük, tűzről lehúzva (hogy le ne égjen) megszórjuk fűszerpaprikával, jól átkeverjük és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. lépés Adjuk a Knorr-kockákat 1 liter vízhez és hozzuk forrásba. Tegyük a csirkemell filéket a leveshez és forráspont alatt főzzük 12 percig. Majd vegyük ki és tegyük félre őket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű