20 dkg szárazbab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, petrezselyem, babérlevél, fűszerpaprika, só
1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet.
2. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a felkockázott répákat is.
3. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd paprikával és finomra vágott petrezselyemmel.
4. Amikor a bab megpuhult, a levest sűrítsd be a rántással és alaposan forrald össze.
5. Végül a simára elkevert tejfölt lassan add a leveshez.
6. Az ecettel való utóízesítést hagyd a fogyasztókra.
1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban a libazsírra dobja a felvágott zöldségeket, sózza, borsozza, hozzáadja a babérleveleket, belefacsarja a citrom levét, és lefedve pár percig párolja. Ez alatt összedolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi bőven elfedi, közepes lángon feltesszük főni. Megtisztítjuk a zöldségeket. Elöször a felkarikázott répaféléket, meg a zellert adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű