menu

Családireceptkönyv.hu

Szárazbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg szárazbab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, 3 ek olaj, 2 ek liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, petrezselyem, babérlevél, fűszerpaprika, só

Elkészítés:


1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet.

2. Amikor a bab félig megpuhult, tedd bele a felkockázott répákat is.

3. Közben készíts zsemleszínű rántást, s azt ízesítsd paprikával és finomra vágott petrezselyemmel.

4. Amikor a bab megpuhult, a levest sűrítsd be a rántással és alaposan forrald össze.

5. Végül a simára elkevert tejfölt lassan add a leveshez.

6. Az ecettel való utóízesítést hagyd a fogyasztókra.

Szárazbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kolbászos krumplileves
Kolbászos krumplileves

1. 3 fej hagymát összevágok apró kocára, és zsíron vagy olajon megdinsztelem, belekerül füstölt házi kolbász kb. 6-10 karika, ezt is kicsit pirítom, hogy jól kisüljön az íze, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombócleves a Rábaközből.
Húsgombócleves a Rábaközből.

Egy lábasban a libazsírra dobja a felvágott zöldségeket, sózza, borsozza, hozzáadja a babérleveleket, belefacsarja a citrom levét, és lefedve pár percig párolja. Ez alatt összedolg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LEGÉNYFOGÓ LEVES
LEGÉNYFOGÓ LEVES

A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tejszínes gombócleves
Tejszínes gombócleves

A húst felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi bőven elfedi, közepes lángon feltesszük főni. Megtisztítjuk a zöldségeket. Elöször a felkarikázott répaféléket, meg a zellert adjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk