menu

Családireceptkönyv.hu

Tarkabab-gulyás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg nagy szemű szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 zellerlevél, 1/2 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárga- és fehérrépa, 1 közepes fej hagyma, 8 dkg kolozsvári szalonna, 1 kk pirospaprika, 2 ek csipetke, 1 gerezd fokhagyma, só

Elkészítés:


1. A füstölt körmöt és a babot előző este áztassuk be.

2. A kockára vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és beletesszük a beáztatott babot és összevágott körmöt.

3. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük.

4. Beletesszük a babérlevelet, a zellerzöldet, az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

5. Megsózzuk, és fokhagymával ízesítjük.

6. Kb. 1 órányi főzés után tegyük bele az összevágott zöldséget, majd újabb 20 perc után a kockára vágott burgonyát.

7. A főzés utolsó szakaszában főzzük bele a csipetkét.

Tarkabab-gulyás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csurgatós tojásleves
Csurgatós tojásleves

A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ezt másfél-két liter hideg vízzel felengedjük. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Japán kukoricaleves
Japán kukoricaleves

1. A vajat felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a lisztet 2. Felöntjük a vízzel, beletesszük a leveskockákat és a konzerv kukoricát levével együtt. 3. Néhány perc főzés után beleö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Vörös lencse leves Török
Vörös lencse leves Török

A vörös lencsét áztasd be 10 percre forró vízbe. Az apróra vágott hagymát olíva olajon pirítsd meg, közben reszeld le a sárgarépát és ezt is öntsd a hagymára. Együtt párold őket 5-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fokhagymás, tejfölös csirkehúsos leves
Fokhagymás, tejfölös csirkehúsos leves

Megmossuk a csirkét, feldaraboljuk, betesszük fazékba, felöntjük 4-5 liter vízzel, belerakjuk a sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret, hagymát, babérlevelet, szemes borsot, só...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk