tésztához: késhegynyi só, 3 darab tojás, 25 dkg finomliszt, 10 dkg Rama vajas íz
töltelék: 75 dkg tehéntúró, 1,5 cs vaníliás pudingpor, késhegynyi só, 2 dl tej, 25 dkg kristálycukor, 6 darab tojás
díszítéshez: 2 dkg szeletelt mandula
1.A tésztához a szoba-hőmérsékletű Ramát a liszttel, a tojásokkal, meg a sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőszekrénybe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
2.Ehhez a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3 perc.
3. A tejet a pudingporral és a sóval simára dolgozzuk, majd a cukros tojáshoz adjuk.
4. A túrót áttörjük és apránként hozzáadjuk az előző masszát. Nem a túrót keverjük bele, mert nehezebben keveredik el.
5. A tésztával egy Ramával kikent, kb.23 centi átmérőjű tortakarikát egyben kibélelünk úgy, hogy magas pereme is legyen és véletlen se lyukadjon ki sehol, mert akkor a töltelék kifolyik. Épp ezért nem jó, ha először az alját szúrjuk ki a tésztából és az oldalát ehhez tapasztjuk.
6. A túrós tölteléket beleöntjük, majd előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.1 óra 15 perc alatt megsütjük.
7. Megvárjuk amíg kihűl, végül körben a peremét meghintjük durvára vágott mandulával.
Tészta: - 8 tojás fehérjét és sárgáját külön választjuk a sárgájától - A fehérjét kemény habbá verjük - Beleadjuk a kristálycukrot és tovább verjük - Végül a 8 tojás sárgájával...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA friss linzertésztát 10 perccel a feldolgozás előtt vedd ki a hűtőből. A sütőt 170 fokra melegítsd elő. Egy 20-22 cm átmérőjű kerek sütőformát kenj ki margarinnal, a formát bé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához előmelegítem a sütőt 190 fokra, és egy 18-20 cm-es tortaforma alját kibélelem sütőpapírral, és kivajazom-lisztezem az oldalát. A cukrot habosra keverem a tojásokkal, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat különválasztjuk. Egy nagyobb keverőtálba tesszük a fehérjéket, amit elkezdünk felverni habbá. Idő közben, apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor már jó kemény az ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű