1 db tyúk, 80 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, gyökér, zeller), 5 dkg hagyma, 5 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 szem egész bors, só, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 10 dkg gyermelyi cérnácska
1. A megtisztított és jól megmosott tyúkot hideg vízben feltesszük főni.
2. Amikor felforrt, habját leszedjük és sózzuk. Kíméletesen főzzük. Ameddig hab van a tetején (úgy 30-40 percig), azt eltávolítjuk.
3. A megtisztított és megmosott zöldségeket 2-3 részbe vágjuk és beletesszük a levesbe a megtisztított hagymával együtt.
4. Beleszórjuk a szemes borsot, és nagyon kíméletesen főzzük még legalább 2 órát. Néha pótoljuk a főzés közben elpárolgott vizet.
5. Amikor elkészült a leves, megkóstoljuk, ha kell sózzuk, majd tűzről levéve pihentetjük 5-10 percet. Finom szűrőn óvatosan leszűrjük.
6. Kiveszünk belőle egy keveset, kisebb lábasba tesszük és megfőzzük benne a zöldborsót és a szeletekre vágott tisztított gombát.
7. A visszamaradt zöldségeket levesestálba tesszük, mellétesszük a csontról leszedett húst és a főtt gombát, borsót is.
8. Rátesszük a sós vízben kifőtt és leöblített tésztát.
9. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és a forró levest rámerjük.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát is, majd felöntjük vízzel. A burgonyát felkockázzuk, a répát lereszeljük és belekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaplevet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd a levesbe tesszük a szegfűborsot, a fokhagymákat és a babérlevelet. Amíg fő, addig gumikesztyűben meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A halat felszeleteljük és amit nem akarunk majd passzírozni, jól besózzuk. 2. Vöröshagymát megdinszteljük a szokásos módon, majd paprikát teszünk rá és felöntjük vízzel. 3. Be...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűAz alaplevet feltesszük főni a gyömbérrel, a kaffir lime levéllel, és a csilivel. Közben elkészítjük a gombócot: a csirkemell filét felkockázzuk és a tojással, sóval, borssal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes