0,5 kg zsenge borsó, 2 szál répa, 1 szál fehérrépa, 1 cs petrezselyem, 3 ek olaj, 2 ek liszt, só, ízlés szerint cukor
1. A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet olajon megpároljuk, liszttel meghintjük.
2. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük.
3. Tojásos galuskát főzünk bele.
A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk, beledobjuk az összezúzott fokhagymát, s egy perc pirítás után a pirospaprikát. Elkeverjük, és kevés vízzel rögtön kiforraljuk, aztán meh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg az olajon. Adjuk hozzá a felkockázott csirkét, sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg tárkonnyal. Kicsit pirítsuk, amíg kifehéredik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk. 2 Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű