3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg zöldborsó, 1 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1,3 l víz, só, őrölt bors, 8 dkg lúdgége tészta, 4 kocka Knorr petrezselymes ízbomba
1. Az olvasztott vajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, majd 3-4 percig tovább pároljuk, és felöntjük a vízzel.
2. Ha felforrt, kevés sóval, borssal fűszerezzük, és beleszórjuk a lúdgége tésztát.
3. Ezután, lassú tűzön addig főzzük, még minden megpuhul a levesben.
4. Mielőtt levesszük a tűzről, belemorzsoljuk a petrezselymes ízbombákat, és forrón tálaljuk.
A meggyet magozd ki, mosd meg jól, majd tedd egy fazékba. Szórd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a csillagánizst, majd öntsd fel valamivel több vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombát mossuk meg, a hibás részeket vágjuk ki belőle, majd vágjuk fel szeletekre. A zöldségeket mossuk- és hámozzuk meg, majd a sárgarépát karikázzuk fel. Én nem szeretem a feh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megfuttatjuk a hagymát,hozzáadjuk a darabokra vágott burgonyát,kicsit összesütjük.Felöntjük vízzel,ha felforrt ízesítjük sóval,babérlevéllel,borssal.Közepes tűzön meg főz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, majd annyi vízben, amennyi bőven elfedi, közepes lángon feltesszük főni. Megtisztítjuk a zöldségeket. Elöször a felkarikázott répaféléket, meg a zellert adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű