menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


zsír, 1 kis fej hagyma, 1 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 kis karalábé, 1 kis zeller, karfiol, spárga, zöldbab, borsó, gomba, zöldpaprika, paradicsom, kelkáposzta, só, pirospaprika, 2 kk liszt, petrezselyem, 1-2 kanál tejföl

Elkészítés:


1. Egy kanál zsírban futtass meg egy nagyon kis fej reszelt hagymát, s mindjárt tedd bele a zöldséget.

2. Egy szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, egy kis fej karalábét, kis darab zellert apró kockákra vágva, ezeken kívül tehetsz bele karfiolt, spárgát, apróra tört, gyenge zöldbabot, borsót, gombát, zöldpaprikát, egy kis paradicsomot és vékony laskára vágott kelkáposztát.

3. Sózd meg a zöldséget, és fedő alatt, nagyon kevés vízzel párold, amíg megpuhul.

4. Ha puha, szórj rá egy kis pirospaprikát, ereszd fel 1 l vízzel, sózd meg, és forrald fel.

5. Egy diónyi zsírból két kávéskanál liszttel csinálj szép piros rántást, tégy bele egy kávéskanál apróra vágott petrezselymet, és forrald össze a levessel.

6. Nagyon jó, ha tálaláskor teszel hozzá egy-két kanál tejfölt.

7. Főzhetsz bele egy tojásból készült felvert galuskát.

Trükkök, tippek, praktikák:


1. Úgy jó, ha minél többféle zöldségből készül.

2. Legjobb kora nyáron főzni.

Zöldségleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal
Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erzsebet
Tárkonyos csirkeaprólék leves
Avatar Erzsebet Kedvelnék
Tárkonyos csirkeaprólék leves

A megmosott és megtakarított csirke belsőségeket odatesszük főni. A képződött habot időnként leszedve a leves színéről. Mikor már szinte megfőtt a belsőség, a leveshez adjuk a megt...

Elkészítési idő: 2 ora
Nehézség: Közepes
share
Meggyleves
Meggyleves

1. A befőttet feltesszük főni. 2. A pudingport egy edényben csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejjel. 3. Ha már kezd forrni, egy keveset hozzákeverünk a pudingos keve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk