zsír, 1 kis fej hagyma, 1 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 kis karalábé, 1 kis zeller, karfiol, spárga, zöldbab, borsó, gomba, zöldpaprika, paradicsom, kelkáposzta, só, pirospaprika, 2 kk liszt, petrezselyem, 1-2 kanál tejföl
1. Egy kanál zsírban futtass meg egy nagyon kis fej reszelt hagymát, s mindjárt tedd bele a zöldséget.
2. Egy szál sárgarépát, két szál petrezselyemgyökeret, egy kis fej karalábét, kis darab zellert apró kockákra vágva, ezeken kívül tehetsz bele karfiolt, spárgát, apróra tört, gyenge zöldbabot, borsót, gombát, zöldpaprikát, egy kis paradicsomot és vékony laskára vágott kelkáposztát.
3. Sózd meg a zöldséget, és fedő alatt, nagyon kevés vízzel párold, amíg megpuhul.
4. Ha puha, szórj rá egy kis pirospaprikát, ereszd fel 1 l vízzel, sózd meg, és forrald fel.
5. Egy diónyi zsírból két kávéskanál liszttel csinálj szép piros rántást, tégy bele egy kávéskanál apróra vágott petrezselymet, és forrald össze a levessel.
6. Nagyon jó, ha tálaláskor teszel hozzá egy-két kanál tejfölt.
7. Főzhetsz bele egy tojásból készült felvert galuskát.
1. Úgy jó, ha minél többféle zöldségből készül.
2. Legjobb kora nyáron főzni.
A kimagozott, nagyobb darabokra vágott sütőtököt és pár félbevágott sárgarépát egy sütőtepsibe helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal és meghintjük garam masalaval, majd sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és megtakarított csirke belsőségeket odatesszük főni. A képződött habot időnként leszedve a leves színéről. Mikor már szinte megfőtt a belsőség, a leveshez adjuk a megt...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: Közepes1. A befőttet feltesszük főni. 2. A pudingport egy edényben csomómentesre keverjük a tejföllel és a tejjel. 3. Ha már kezd forrni, egy keveset hozzákeverünk a pudingos keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű