4 tojás
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 dl lefőzött feketekávé
fél csomag sütőpor
A tészta meglocsolásához:
1 dl elkészített cappuccino
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyorós cappuccino por
1 dl rum
1 dl tejföl
A tésztához a tojások fehérjét felverjük kemény habbá, belekeverjük a sárgákat és a többi alapanyagot, majd jól kikeverjük. Sütőpapírral bélelt, 35 × 27 cm-es tepsiben 200°C-on 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük kemény habbá a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a cappuccino port, a rumot, végül a tejfölt. A kihűlt tésztát locsoljuk meg 1 dl cappuccinoval és kenjük rá a krémet. Ízlés szerint díszíthetjük, én tejszínhabmintát tettem rá, de lehet olvasztott csokoládéval leönteni, vagy csokireszelékkel leszórni.
Püspökkenyér formában sütjük. Zsírral és olajjal kikenjük. 5 dkg liszttel elkeverjük a mazsolát, diót stb úgy adjuk hozzá
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű10 dkg kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam, 2 teáskanál konjak lisztet hozzákevertem, félretettem.Tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjéket csipet sóval, 40 gramm porrá őrö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítem a sütőt 180°C fokra. Én 2 tepsit szoktam sütőpapírral kibélelni, hogy csak be kelljen tolni a sütőbe a következő adagot. A vajat megolvasztom és elkeverem a joghurtta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez adunk egy csipet sót, elkeverjük, majd hozzáadjuk a margarint és mixerrel morzsás állagúra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a korábban az 1 dl cukros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű