menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök pékné módra


Írta:

Elk. idő: 280 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A csülök főzéshez
2 közepes fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
3 kg sertés csülök - hátsó
15 szem feketebors (egész)
1 evőkanál só
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)

Sütéshez
2 kg burgonya
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
majoránna
feketebors (őrölt)
fehérbors (őrölt)

5 evőkanál sertészsír
500 ml sör - világos

Elkészítés:


A vöröshagymát megpucoljuk és 4 felé vágjuk mindegyiket. A fokhagymát gerezdekre szedjük és szintén megpucoljuk. A fűszereket előkészítjük.

A csülköt egy nagy fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. A hagymákat, és a fűszereket betesszük a csülök mellé a vízbe. Kb. 2-2,5 órát főzzük lefedve, néha pótolva a vizet, ami elpárolgott. Akkor jó a csülök, ha a csontról szépen leválik.

Ekkor kivesszük a vízből, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. Vigyázat forró!

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk és cikkekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, az egyiket fokhagymanyomón átnyomjuk. A másikat gerezdekben hagyjuk.

A húst fűszerezzük az összenyomott fokhagymával, borssal, majoránnával.

A burgonyát besózzuk és egy tepsibe a csülökkel együtt szépen elrendezgetjük. Mellétesszük a cikkekre vágott vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Kicsit megsózzuk az egészet. 4-5 ek. zsírt teszünk a tetejére, a húsok mellé, közé.

Lefedjük alufóliával, 15-20 percig így sütjük. A fóliát eltávolítjuk, majd 15 percenként a sörrel locsolgatva készre sütjük. Kb. 1-1,5 óra alatt kész. Savanyúsággal tálaljuk.

Forrás:
https://cookpad.com/hu/receptek/1923932-csulok-pekne-modra-recept

Trükkök, tippek, praktikák:


A krumplit érdemes kihagyni, külön sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás karaj pennével
Gombás karaj pennével

Egy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tov...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Karajszeletek gazdagon sütve
Karajszeletek gazdagon sütve

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, grill fűszerrel megszórjuk, és kevés vajon elősütjük. A sajtot lereszeljük. A paradicsomot, csípős paprikát, kolbászt és a gombát szeleteke v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eredeti vadas zsemlegombóccal
Eredeti vadas zsemlegombóccal

A húst az egész vöröshagymával, egy kanál ecettel, korianderrel, babérlevéllel (ha kisebb a babérlevél az egészet beletehetjük, ha nagyobb akkor csak a felét) és egy csipet sóval f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Wellington bélszín Demi-glace mártással
Wellington bélszín Demi-glace mártással

A gombát, hagymát és a fokhagymát apróra szeljük. Megpirítjuk vajon a fokhagymát, rádobjuk az apróra vágott hagymát, a gombát felöntjük tejszínnel, liszttel sűrűsítjük, és sóval, b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk